Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

Lagen gäller både finskt och finlandssvenskt teckenspråk. 

onsdag, 25 februari 2015 11:21

Direktsänt skid-VM textas inte

Tittaren Åsa Gustavsson: "Förbannat dåligt".

Lisa Lind är den första kvinnliga döva prästen i Norge. Den 18 januari blev hon invigd som präst i Oslos domkyrka. Hon säger till Døves Media att hon ser fram emot att ha ceremonier som begravning, bröllop och dop, och samtal på teckenspråk. Med start i mars arbetar hon som präst i Trondheim i norra Norge. Hon tillhör Dövkyrkan, en del av Den Norske Kirke (Norges svar på Svenska Kyrkan).

måndag, 09 februari 2015 16:00

Snart kan du mejla på teckenspråk

Teckenmail – nytt projekt från SDR.

tisdag, 03 februari 2015 10:43

VMA finns nu som sms

Nu kan döva och hörselskadade få varnings-sms. 

måndag, 02 februari 2015 13:45

Pontus Degsell slutar som FSDB-ordförande

I fredags meddelade Förbundet Sveriges Dövblindas ordförande, Pontus Degsell, att han inte ställer upp för omval som ordförande på kongressen i Sundsvall den 30 maj. Han har lett förbundet i åtta år. Nu känner han att det är dags att lämna över ordförandeklubban till någon annan. ”Som FSDB:s förbundsordförande har det varit många tuffa uppdrag och många frågor kring ekonomin att hantera. Det har hela tiden känts fint och utmanande att få driva FSDB:s utveckling framåt, men nu känns det ändå rätt att få tid över till att utveckla även andra sidor av mig själv”, skriver han i ett uttalande.

fredag, 30 januari 2015 11:11

Sportkommentarer på teckenspråk

Sportkommentarer på teckenspråk hör inte till vanligheterna. Men i helgen blir det verklighet. Joachim Sundström och Kristian Obbarius kommer att kommentera två skidtävlingar på teckenspråk under SM-veckan vinter i Örebro: individuell start och sprint. Den förstnämnda äger rum i morgon klockan 09.40-12.55 och den sistnämnda på söndag klockan 09.30-14.00. Här kan ni se kommentarerna på teckenspråk och följa tävlingarna. Stora skidstjärnor från landslaget kommer att delta. De vässar formen inför skid-VM i Falun i februari/mars. 

onsdag, 28 januari 2015 10:24

Döv tolk blev återigen en snackis

Sågs inte som en riktig teckenspråkstolk.