Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

fredag, 30 januari 2015 11:11

Sportkommentarer på teckenspråk

Sportkommentarer på teckenspråk hör inte till vanligheterna. Men i helgen blir det verklighet. Joachim Sundström och Kristian Obbarius kommer att kommentera två skidtävlingar på teckenspråk under SM-veckan vinter i Örebro: individuell start och sprint. Den förstnämnda äger rum i morgon klockan 09.40-12.55 och den sistnämnda på söndag klockan 09.30-14.00. Här kan ni se kommentarerna på teckenspråk och följa tävlingarna. Stora skidstjärnor från landslaget kommer att delta. De vässar formen inför skid-VM i Falun i februari/mars. 

onsdag, 28 januari 2015 10:24

Döv tolk blev återigen en snackis

Sågs inte som en riktig teckenspråkstolk.

tisdag, 20 januari 2015 14:52

Youtubekändisar textar sina klipp

Den amerikanska Youtubekändisen, Tyler Oakley, har över sex miljoner prenumeranter. Han lade ut ett videoklipp förra veckan där han uppmanade fler att börja texta sina klipp. Själv sa han att han skulle texta alla sina klipp från och med i år. Med #hearmeout (lyssna på mig) som hashtagg spreds uppmaningen snabbt. Nu har även Youtubekanaler i Sverige börjat texta sina klipp. ”Jag tycker verkligen det är på tiden. Textning borde vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle där alla kan vara delaktiga”, säger Sara Bryntse, ordförande för Unga Hörselskadade till P3 Nyheter.

Studerar till studie- och yrkesvägledare.

onsdag, 03 december 2014 18:33

Daniella skulle ha fyllt 40 år

DT tecknar ett porträtt av Daniella Josberg.

onsdag, 03 december 2014 18:21

20 år sedan Daniella Josberg dog

Föll offer för Stureplansmorden.

I våras satte Orionteatern i Stockholm upp pjäsen Venus. De sju teckenspråkiga skådespelarstudenterna vid Stockholms dramatiska högskola gick då sista terminen. Venus var deras slutproduktion i vilken även hörande skådespelare och cirkusartister medverkade. Föreställningen var på tal och teckenspråk. I dag delade Stockholms stad ut det årliga tillgänglighetspriset, S:t Julianpriset, i fyra olika kategorier. En av dem var delaktighet. Orionteatern fick den för att ha skapat en verksamhet på lika villkor för hörande och döva.
"Det känns väldigt roligt att staden tycker att Orionteaterns uppsättning, Venus, är ett bra exempel på hur ett samarbete kan se ut för att alla ska bli delaktiga. Det är väldigt hedrande för oss som medverkade i Venus", säger skådespelaren Joakim Hagelin Adeby.