Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

onsdag, 03 februari 2016 14:09

Webbchatt på teckenspråk i Örebro

Örebro kommun erbjuder webbchat på teckenspråk med start i morgon 4 februari. När teckenspråkiga invånare besöker sajten orebro.se kan de välja att chatta med någon av kommunens teckenspråkskunniga kommunvägledare vid servicecentret. Webbchatten blir ett komplement till bildtelefoni och Skype. För att det ska fungera måste man ha Firefox eller Google Chrome som webbläsare. "Vårt mål med satsningen är att teckenspråkiga ska få så bra hjälp som möjligt i sin kontakt med kommunen, vi strävar ständigt efter att ge service på lika villkor", säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör.
Här förklarar kommunen hur webbchatten fungerar.

måndag, 25 januari 2016 11:06

Sebastian kränkt av polis i Örebro

I fredags skulle Sebastian, 18, åka buss till sin skola i centrala Örebro från sitt elevhem. Han är döv, har autism och flera funktionsnedsättningar. Ombord krävde en kontrollant att få se hans busskort, skriver Metro. Han visade sitt kort och förklarade att han var 18. Kontrollanten begärde att se hans id-kort, vilket han inte hade. Hans pass fanns kvar på elevhemmet. Kontrollanten drog av honom från bussen och tillkallade polis. Enligt Sebastian försökte polisen att med våld plocka upp hans plånbok då han inte på egen hand kunde uppge sitt personnummer. De hittade ett foto i plånboken och jämförde det genom att ta av hans luva och titta på hans ansikte.
Sebastians familj har polisanmält händelsen. Polisen i Örebro län skriver på Facebook att de ber om ursäkt om Sebastian uppfattat polisen som brysk eller otrevlig och undersöker närmare med berörda medarbetare och chefer.
TV4 har intervjuat familjen. 
UPPDATERING: Polisen har startat en intern utredning av fallet, rapporterar NA

måndag, 21 december 2015 13:25

Teckenspråk i Supershowen-finalen

Momo och Patricia från Manillaskolan i Stockholm deltar i kvällens final av Supershowen. Tillsammans med Hampus från Oxie sjunger de "Hjältarna" på teckenspråk och tal. Det är deras version av Måns Zelmerlöws låt, Heroes. Finalen sänds klockan 19.05 i Barnkanalen, Barnplay och SVT Play. Det är tittarna som avgör vilket av de åtta bidragen som ska kamma hem titeln Årets supershoware. Man kan rösta via sms, telefon eller programmets sajt
  Lilla Aktuellt teckenspråk har intervjuat Hampus, Momo och Patricia inför sluttävlingen. 
  UPPDATERING: "Hjältarna" kom trea i finalen. 

söndag, 13 december 2015 14:57

DT PLAY: Joakims julgran

JULSPECIAL: DEL 3/4

lördag, 12 december 2015 15:10

Turkosa aktivister blockerade bilar

Polisen grep in.

måndag, 23 november 2015 15:18

DT Play: Tyst Teater fyller 45 år

DT var med på 45-årskalaset.

onsdag, 18 november 2015 09:36

Nu kan man önska tolk i Stockholm

Den senaste tolkupphandlingen väcker dock missnöje. 

Maree kom till Sverige från Afghanistan. 

45 asylsökande just nu. 

tisdag, 27 oktober 2015 13:48

Beredskapstolkning fortsätter i Stockholm

Avslutas inte abrupt den 1 november.