Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

onsdag, 30 november 2016 11:20

Julkalendern på teckenspråk

SVT visar årets julkalender, Selmas saga, på teckenspråk med start i morgon. Teckenspråksaktörerna är Alexandra Royal och Tommy Rangsjö. Selmas saga sägs vara ett magiskt juläventyr och handlar om åttaåriga Selma. Hon får veta att hennes familj måste vräkas från sitt hus eftersom de inte har råd att bo kvar. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och möter då en forskare som påstår sig ha en karta till tomtens rike. Selma blir lycklig för hon vill kunna framföra en viktig önskan till jultomten.
  Varje nytt avsnitt läggs ut i SVT Play klockan 6 på morgonen och finns sedan kvar i playtjänsten en längre tid. 
  Julkalendern visas också på tv varje dag fram till julafton: SVT1 klockan 10 på vardagar och klockan 9 på helger.

fredag, 25 november 2016 00:00

Gott om filmgodis

I morgon inleds Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) i Malmö. Mer än 40 seminarier tolkas till teckenspråk mellan 17 och 19 november. Såvitt DT vet är det ovanligt att en arrangör har så många teckenspråkstolkade programpunkter.  
  ”Sedan vi startade år 2000 har vi försökt att utöka antalet seminarier som tolkas till teckenspråk, vi vet att det uppskattas och att det är viktigt”, säger Annika Hallman, kommunikatör.
De tolkade seminarier som äger rum i den största salen, High Live 1, kommer att livesändas på mrdagarna.se. Du kan se programtidningen här. Blädda till sid. 30-35.