Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

onsdag, 25 februari 2015 11:21

Direktsänt skid-VM textas inte

Tittaren Åsa Gustavsson: "Förbannat dåligt".

Lisa Lind är den första kvinnliga döva prästen i Norge. Den 18 januari blev hon invigd som präst i Oslos domkyrka. Hon säger till Døves Media att hon ser fram emot att ha ceremonier som begravning, bröllop och dop, och samtal på teckenspråk. Med start i mars arbetar hon som präst i Trondheim i norra Norge. Hon tillhör Dövkyrkan, en del av Den Norske Kirke (Norges svar på Svenska Kyrkan).

måndag, 09 februari 2015 16:00

Snart kan du mejla på teckenspråk

Teckenmail – nytt projekt från SDR.

tisdag, 03 februari 2015 10:43

VMA finns nu som sms

Nu kan döva och hörselskadade få varnings-sms. 

måndag, 02 februari 2015 13:45

Pontus Degsell slutar som FSDB-ordförande

I fredags meddelade Förbundet Sveriges Dövblindas ordförande, Pontus Degsell, att han inte ställer upp för omval som ordförande på kongressen i Sundsvall den 30 maj. Han har lett förbundet i åtta år. Nu känner han att det är dags att lämna över ordförandeklubban till någon annan. ”Som FSDB:s förbundsordförande har det varit många tuffa uppdrag och många frågor kring ekonomin att hantera. Det har hela tiden känts fint och utmanande att få driva FSDB:s utveckling framåt, men nu känns det ändå rätt att få tid över till att utveckla även andra sidor av mig själv”, skriver han i ett uttalande.

fredag, 30 januari 2015 11:11

Sportkommentarer på teckenspråk

Sportkommentarer på teckenspråk hör inte till vanligheterna. Men i helgen blir det verklighet. Joachim Sundström och Kristian Obbarius kommer att kommentera två skidtävlingar på teckenspråk under SM-veckan vinter i Örebro: individuell start och sprint. Den förstnämnda äger rum i morgon klockan 09.40-12.55 och den sistnämnda på söndag klockan 09.30-14.00. Här kan ni se kommentarerna på teckenspråk och följa tävlingarna. Stora skidstjärnor från landslaget kommer att delta. De vässar formen inför skid-VM i Falun i februari/mars. 

onsdag, 28 januari 2015 10:24

Döv tolk blev återigen en snackis

Sågs inte som en riktig teckenspråkstolk.

tisdag, 20 januari 2015 14:52

Youtubekändisar textar sina klipp

Den amerikanska Youtubekändisen, Tyler Oakley, har över sex miljoner prenumeranter. Han lade ut ett videoklipp förra veckan där han uppmanade fler att börja texta sina klipp. Själv sa han att han skulle texta alla sina klipp från och med i år. Med #hearmeout (lyssna på mig) som hashtagg spreds uppmaningen snabbt. Nu har även Youtubekanaler i Sverige börjat texta sina klipp. ”Jag tycker verkligen det är på tiden. Textning borde vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle där alla kan vara delaktiga”, säger Sara Bryntse, ordförande för Unga Hörselskadade till P3 Nyheter.