Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

måndag, 17 november 2014 17:38

DT-läsare: Textas dubbade filmer på bio?

Dövas Tidning tar reda på svaret. 

måndag, 17 november 2014 16:51

Frontrunners firar 10 år

Ole Vestergaard, en av initiativtagarna bakom Frontrunners, berättar om hur allting började. 

I torsdags meddelade Sveriges största biografkedja, SF Bio, att alla deras svenska filmer ska visas med text från och med den 5 december. Organisationer som Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) och Hörselskadades Riksförbund (HRF) jublade. Därmed kan döva och hörselskadade gå på bio när och var de vill. Nu meddelar den mindre biokedjan, Svenska Bio, att de följer efter. Med start redan på fredag den 14 november visar de svenska filmer med text, skriver HRF på sin sajt. Det förutsätter dock att filmbolagen och filmdistributörerna först ska ha textat sina filmer så att de textade versionerna sedan kan gå upp på bioduken. Dubbade barnfilmer kommer dock inte att textas på såväl Svenska Bio som SF Bio. 

torsdag, 06 november 2014 11:11

Alla svenska filmer textas på SF Bio

I december kan döva och hörselskadade gå på bio när de vill.

fredag, 31 oktober 2014 13:03

Manilla-medarbetaren får inte arbeta kvar

I december förra året fick Manillaskolan kännedom om att en av deras medarbetare skulle ha närmat sig en elev på ett olämpligt sätt. Medarbetaren skickades hem och skolan gjorde en anmälan till personalansvarsnämnden, något som sedan resulterade i en åtalsanmälan. Den byggde på fyra elevers berättelser. Medarbetaren skulle ha ofredat de fyra eleverna med ord och handlande vid flera tillfällen. Åklagaren inledde en förundersökning. Den lades ner i brist på bevis i augusti.
  Nu i slutet av oktober meddelade personalansvarsnämnden att medarbetaren ges en varning och inte får arbeta i någon av Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) skolor. ”Då det är viktigt att elever och föräldrar känner sig trygga i skolan har vi beslutat att medarbetaren inte kommer att arbeta inom SPSM:s skolverksamhet, säger Åsa Karle, avdelningschef på SPSM i östra regionen. Det är enligt henne inte klart om medarbetaren kommer att omplaceras inom SPSM.

fredag, 24 oktober 2014 09:20

Världsunik taktil fotoutställning

Tre fotografer med dövblindhet visar sina bilder på Stadsmuseet i Stockholm.

fredag, 10 oktober 2014 11:58

Gott om galna upptåg i Bröderna Marx

Premiär i Jönköping den 11 oktober. 

onsdag, 08 oktober 2014 11:18

"Vem vill se en valvaka i efterhand?"

DT tillgänglighetskollar SVT:s och TV4:s teckenspråkstolkade program.

tisdag, 30 september 2014 17:29

Ny svensk EUD-medarbetare

Petra Söderqvist brinner för frågor som berör människors lika värde.