Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

onsdag, 22 februari 2017 14:54

Mo Gård i Norrköping läggs ner

Mo Gård folkhögskola i Norrköping har under en längre tid haft problem att rekrytera deltagare. Till hösten väntas bara ett tiotal deltagare börja. Det är för få för att ekonomin ska kunna gå ihop. Därför måste  folkhögskolan stänga sin verksamhet i staden, rapporterar affarsliv.com. Fem personer riskerar att förlora sina jobb. Förhoppningen är att de kan omplaceras inom Mo Gård-sfären som har en rad olika verksamheter. 

Mo Gård har fyra andra folkhögskolor i Sverige: Göteborg, Stockholm, Åkarp och Örebro. De påverkas inte av nedläggningen i Norrköping.

fredag, 03 februari 2017 00:00

Vi minns Björn Holmberg

fredag, 20 januari 2017 00:00

Boktips: "Barn nr 8"

En av de två döva EU-parlamentarikerna, Helga Stevens från Belgien, kandierade till posten som talman för EU-parlamentet. I dag 17 januari är det val av talman. Hittills har tre omröstningsomgångar i parlamentet ägt rum. Anledningen var att ingen av de sex kandidaterna fick mer än hälften av rösterna, det vill säga minst 346 röster. Helga Stevens kom trea i samtliga omröstningar. 
Nu är det bara två kandidater som knipit flest röster i den tredje omgången som får gå vidare till den fjärde omgången senare i kväll: italienarna Antonio Tajani och Gianni Pittella. Därmed förlorade Helga Stevens talmansvalet. Se resultatet av omröstningen här
I morgon väljs 14 vice talmän in. Då har Helga Stevens chans att bli en av dem.