Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

fredag, 31 oktober 2014 13:03

Manilla-medarbetaren får inte arbeta kvar

I december förra året fick Manillaskolan kännedom om att en av deras medarbetare skulle ha närmat sig en elev på ett olämpligt sätt. Medarbetaren skickades hem och skolan gjorde en anmälan till personalansvarsnämnden, något som sedan resulterade i en åtalsanmälan. Den byggde på fyra elevers berättelser. Medarbetaren skulle ha ofredat de fyra eleverna med ord och handlande vid flera tillfällen. Åklagaren inledde en förundersökning. Den lades ner i brist på bevis i augusti.
  Nu i slutet av oktober meddelade personalansvarsnämnden att medarbetaren ges en varning och inte får arbeta i någon av Specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) skolor. ”Då det är viktigt att elever och föräldrar känner sig trygga i skolan har vi beslutat att medarbetaren inte kommer att arbeta inom SPSM:s skolverksamhet, säger Åsa Karle, avdelningschef på SPSM i östra regionen. Det är enligt henne inte klart om medarbetaren kommer att omplaceras inom SPSM.

fredag, 24 oktober 2014 09:20

Världsunik taktil fotoutställning

Tre fotografer med dövblindhet visar sina bilder på Stadsmuseet i Stockholm.

fredag, 10 oktober 2014 11:58

Gott om galna upptåg i Bröderna Marx

Premiär i Jönköping den 11 oktober. 

onsdag, 08 oktober 2014 11:18

"Vem vill se en valvaka i efterhand?"

DT tillgänglighetskollar SVT:s och TV4:s teckenspråkstolkade program.

tisdag, 30 september 2014 17:29

Ny svensk EUD-medarbetare

Petra Söderqvist brinner för frågor som berör människors lika värde.

lördag, 27 september 2014 11:38

"Sätt på er genusglasögonen"

Malin Johansson under Dövas dag om genusperspektiv och normkritiskt tänkande.

fredag, 26 september 2014 16:15

Tvåspråkig Hamlet i modern tappning

Hamlet spelas av en kvinna och Ofelia av en döv. 

I december förra året fick Manillaskolan kännedom om att en av deras medarbetare skulle ha närmat sig en elev på ett olämpligt sätt. Medarbetaren skickades hem och skolan gjorde en anmälan till personalansvarsnämnden, något som sedan resulterade i en åtalsanmälan. Den byggde på fyra elevers berättelser.
   Medarbetaren skulle ha ofredat de fyra eleverna med ord och handlande vid flera tillfällen. Åklagaren inledde en förundersökning. I morse meddelade Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) att förundersökningen nu är nerlagd. Det gick inte att bevisa att medarbetaren gjort sig skyldig till brott.
   SPSM:s personalansvarsnämnd ska nu ta ställning till hur de ska göra med medarbetaren i fråga, som tills vidare inte arbetar på skolan.