Niclas Martinsson

Niclas Martinsson

tisdag, 23 augusti 2016 15:05

Döv man ihjälskjuten av polis

Den döva föraren Daniel Kevin Harris körde för fort när han var på väg hem i torsdags. Polisen försökte förgäves att stoppa honom. Väl hemma klev han ut ur bilen och började teckna med polisinspektören. Då sköts han till döds nästan omedelbart. Han var obeväpnad. Enligt polisen var det för att han inte lydde order utan bara körde vidare. I övrigt var de fåordiga, rapporterar brittiska Metro. Dödsskjutningen ägde rum i den amerikanska delstaten North Carolina. Föraren blev 29 år gammal. 
  WCCB uppger att Daniel Kevin Harris familj anser att polisens körkortsregister ska innehålla information om en förare är döv eller hörselskadad så att samma sak inte händer igen. Brodern Jay säger sig vara säker på att det som skedde berodde på att Daniel Kevin inte kunde höra polisens varningar. 

måndag, 15 augusti 2016 10:13

Stort danskt tolkföretag i konkurs

Ett av Danmarks största tolkbolag, Tolkecenter Danmark, har ansökt om konkurs. Aldrig har en så stor döv- och teckenspråksrelaterad verksamhet slagit igen portarna i landet tidigare. Tolkecenter Danmark har omkring 85 anställda och kontor i Köpenhamn, Fredericia och Århus. Förra året gjorde företaget förlust på nära 2 miljoner danska kronor, rapporterar Loud.land. Orsaken till konkursen är ännu inte känd. Företaget har inte gått ut med informationen om de inställda betalningarna vare sig på sin sajt eller sin Facebook-sida.
Døvefilm, Danmarks svar på SVT Teckenspråk, kommer att sända ett program om konkursen på lördag. 

måndag, 15 augusti 2016 09:34

Sverige vann brons i U21 fotbolls-EM

I lördags var det semifinalmatch. Då slog Sverige Ryssland med 2-1. Segermålet sköts av Anton Lindberg Nyberg när det bara återstod tre minuter av matchen, rapporterar Svenska dövidrottsförbundet (SDI).
Polen knep förstaplatsen efter att ha vunnit med 3-2 mot guldfavoriten Turkiet.
SDI har rapporterat om U21 fotbolls-EM på sin sajt och Facebook-sida, där man bland annat kan se hur de svenska matchhjältarna togs emot på Arlanda flygplats i går kväll.

fredag, 05 augusti 2016 09:48

Så här mycket ska Viasat texta OS

DT har hela listan på de textade sändningarna. 

Möter andra idrottsstjärnor i tävlingsprogrammet. 

lördag, 09 juli 2016 15:28

DT PLAY: Vilket är ditt #favorittecken?

DT frågar 40 Almedalsbesökare. 

fredag, 08 juli 2016 17:54

DT PLAY: Turkosa partiet i Almedalen

Siktar på att komma in i riksdagen 2018. 

DT möter riksdagsledamöter i Almedalen. 

Torbjörn Svensson föreläste under Almedalsveckan.

DT:s Ylva Björklund recenserar operaklassikern The Bear.